Notebook takarítás és hővezető paszta csere akciós 4.990 Ft-os áron

Miért van erre szükségünk?

Laptopunk egy olyan eszköz, amely többnyire már a háztartás szerves részét képezi, napi használatban van, sokan mégis megfeledkeznek, mennyire fontos lehet a készülék esetleges karbantartása. Bármilyen tiszta is a környezet, ahol használjuk, a hűtésrendszerében az évek során lerakódó koszt manuálisan el kell távolítani, különben először “csak” melegedést, majd teljesítménycsökkenést is tapasztalhatunk, viszont később ez akár az eszközünk meghibásodásához is vezethet. Sokan nincsenek vele tisztában, hogy ahogyan gépjárművünket illik mondjuk hetente kitakarítani, úgy bizony a laptopunkat is érdemes 1-2 évente elvinni egy nagytakarításra.

Honnan tudjuk, hogy baj van?

Mi okozza a problémát?

Egy dolog biztos: a por a hűtőnyílásokon keresztül jut a gépbe, de értelemszerűen semmiképp sem ajánlatos ezeknek a nyílásoknak a letakarása, mert így a gép nem tud elég levegőt beszívni, ami csak még tovább növeli a hőmérsékletét. Ezért sem ajánlott ágyon vagy matracon huzamosabb ideig használni a laptopot, mert ott pont annyira be tud süllyedni, hogy a szellőzőnyílások teljes takarásba kerülnek.

A por viszont csak az egyik dolog, a másik probléma a hőpaszta elöregedése, de mi is lehet ez a hőpaszta? A hőpaszta egy fogkrém-állagú, hővezető képességgel bíró anyag, ami a számítógép CPU/GPU kupakja (a chip felszíne) és annak a hűtőbordája közt található. Feladata az, hogy a processzor működése által keltett hőt átvezesse a hűtőbordára, ami a hővezető cső és ventilátor által távozik a gépből.

Amennyiben ezt a feladatot nem tudja ellátni, az alaplap és a rajta található alkatrészek és forraszpontok felé fog a hő terjedni, ami értelemszerűen nem kívánatos dolog. A paszta idővel veszít a hővezető képességéből, állaga is megváltozik, megkeményedik, porózus állagú lesz, ezáltal már nem képes a hőt átadni, így a gép akár túl is hevülhet, ami hosszútávon súlyos károkat is eredményezhet. A hővezető paszta használattól függően 1-1,5 év alatt keményedik meg, így ilyen időközönként mindenképpen érdemes elvinni szervizbe a gépet egy teljes portalanításra és újrapasztáztatásra.

Kérd most üzletünkben

4.990 Ft-os

akciós áron

Mit kapsz ezért az árért?

A művelet során a notebookot darabjaira szereljük szét, portalanítjuk, illetve a processzorhoz és a videokártyához vezető hűtőborda hőközlő pasztáját is kicseréljük. Miután összeszerelésre kerül laptopod, kollégánk egy teszttel zárja a folyamatot, melynek során szinte biztosan megállapítható, hogy a laptop újra teljesíti a gyári értékeket, a ventilátor halkan teszi a dolgát és használattól függően 1-2 évig ez biztosan nem változik.

A Blacktip Informatikánál 2019. augusztus 31-ig a notebook készülékek karbantartását akciós áron végezzük el 2-3 óra alatt, amihez hozzátartozik a gép teljes külső és belső tisztítása, illetve a hővezető paszta cseréje.

Ne kockáztass!

Senkinek sem ajánljuk, hogy otthon megpróbálkozzon a takarítással! A procedúra szaktudást és professzionális eszközöket igényel, hiszen a számítógép agya, a processzor körüli munkavégzés nem veszélytelen, könnyen működésképtelenné tehetjük a gépet, illetve mivel az egész gép szét lesz szedve, nagyon fontos, hogy tudjuk, mit hova és milyen sorrendben kell, milyen csavarokkal visszapakolni.

Az akció 2019.08.31-ig érvényes

+36 20 7716800

2660 Balassagyarmat, Kossuth Lajos út 4-6

üzletünk az udvarból